Sfaturi utile

Cum ingrijim orhideea?

orhidee ghiveci

Delicate, intr-o mare varietate de forme, dimensiuni si culori, orhideele sunt cele mai vandute flori la ghiveci din Imagini pentru blue pink orchidRomania. Fie ca ai cumparat sau ai primit o orhidee cadou, iata cele mai importante 5 sfaturi pentru a te bucura de ea cat mai mult timp.

1. Ghiveciul
Orhideea se dezvolta in natura pe scoarta altor copaci, asa ca radacinele ei au nevoie de lumina. Tocmai de aceea cand cumparam o orhidee, ea vine intr-un ghiveci transparent. In primii 2 ani, o putem pastra fara probleme in ghiveciul ei. Daca vrem sa o mutam, trebuie folosit tot un ghiveci transparent si de dimensiuni similare celui in care ea vine. Daca ii oferim prea mult spatiu, radacinile pot putrezi. Nu uita sa folosesti pamant special pentru orhidee, care este mai aerat.

2. Udatul
Udatul orhideei trebuie facut in functie de sezon si temperatura ambientala, astfel vara ea se uda cam la 7 zile, iar in sezonul rece la 10 zile. Un indiciu bun ca orhideea trebuie udata sunt radacinile care devin alb-sidefii. Nu udati planta in centru, pentru ca de acolo ea da noi frunze, iar daca apa stagneaza acolo, ele putrezesc.

3. Temperatura
Orhideea se dezvolta cel mai bine in locuri in care exista o temperatura mai mare ziua si mai mica noaptea. Este foarte important sa fie aerisit, dar sa nu fie curent. Locul ideal este la fereastra.

4. Lumina
Orhideea iubeste lumina, insa soarele direct ar putea arde florile si frunzele. Daca o lasam in fereastra e bine sa fie protejata de o perdea subtire. Daca muti orhideea, incearca sa o pozitionezi spre lumina cu aceeasi parte cu care a mai stat.

5. Fertilizare
Orhideea face un repaos iarna. Daca totusi vrei sa te bucuri de ea si in sezonul rece, in lunile septembrie-octombrie se aplica un tratament de fertilizare. De asemenea, pe parcursul lunii octombrie o putem tine intr-un loc mai racoros, chiar pe balcon. Acest soc va ajuta planta sa infloreasca.

 

O gama variata de orhidee, pamant si fertilizator special gasiti la Cutia cu Flori.